Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، روز سه‌شنبه ۲۶ بهمن، چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر دهمین روز خود را سپری کرد و به پایان کار خود رسید. در این روز که پیش‌تر قرار بود تنها مراسم اختتامیه جشنواره برگزار شود، به دلیل تأخیر ایجاد شده در اجرای «الزمکان» گروه الجزایر، این نمایش نیز اجرا شد.

سه‌شنبه ۲۶ بهمن نمایش «الزمکان» از الجزایر ساعت ۱۴ و ۱۵:۳۰ در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نمایش که اثری بر اساس فرم و حرکت بود و توسط ۲ بازیگر بر صحنه سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر اجرا شد، پایان دهنده اجراهای چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بود.

ماجرای عجیب نمایش «داستان باغ وحش»

در حالی که همه خود را برای برگزاری مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر آماده می‌کردند، مهدی پاشایی کارگردان نمایش «داستان باغ وحش» چند ساعت مانده به برگزاری مراسم، در فضای مجازی سخنانی را مطرح کرد که سؤال‌برانگیز بود. وی در سخنان منتشر شده خود چنین توضیح داد که وقتی روز دوشنبه ۲۵ بهمن برای دعوت از حسین مسافرآستانه دبیر چهلمین جشنواره تئاتر فجر برای تماشای نمایش «داستان باغ وحش» با وی تماس گرفته، دبیر جشنواره گفته که ساعت ۲۰ قرار است به همراه گروه داوری بخش مسابقه صحنه جشنواره، لیست کاندیداها را ارائه دهند. این صحبت باعث تعجب کارگردان «داستان باغ وحش» شد چون اثر خود در بخش رقابتی جشنواره حضور داشت و اعضای هیأت داوری هنوز کار او را ندیده بودند.

پاشایی بعد از لحظاتی مجدداً متنی را در فضای مجازی منتشر کرد مبنی بر اینکه بعد از انتشار این سخنان از دبیرخانه چهلمین جشنواره تئاتر فجر با وی تماس گرفته و اعلام شده که قرار است از وی در مراسم اختتامیه تقدیر شود.

اگر تئاتری هستید در مقابل استند جشنواره موسیقی فجر عکس بگیرید!

مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با کمترین تأخیر نسبت به ساعت اعلام شده ۱۸:۳۰ آغاز شد. نکته عجیبی که در بدو ورود به لابی تالار وحدت به چشم می‌خورد نبود استند و بنرهای چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بود و تنها استند سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر در لابی محل برگزاری اختتامیه چهلمین جشنواره تئاتر فجر به چشم می‌خورد.

هنرمندان تئاتر و در نهایت بعد از پایان مراسم برگزیدگان جشنواره تئاتر فجر بدون اینکه استند، پوستر و نشانی در لابی تالار وحدت تعبیه شده باشد، بلاتکلیف یا در مقابل استند جشنواره موسیقی فجر عکس گرفتند.

مشخص نیست دبیرخانه چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر که از زمان انتشار جدول اجراهای این دوره از جشنواره می‌دانستند مراسم اختتامیه قرار است در تالار وحدت برگزار شود، چرا فضاسازی مناسب برای اختتامیه را در لابی تالار وحدت انجام نداده بودند.

این در حالی است که هر دوره در مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر، لابی انتظار تالار وحدت با گنجاندن پوستر، بنرها و استند جشنواره تئاتر فجر، فضایی متناسب با اختتامیه را شکل می‌داد که برای گرفتن عکس و تصویر توسط هنرمندان و برگزیدگان جشنواره نیز فضای مناسبی بود اما لابی تالار وحدت در اختتامیه چهلمین جشنواره تئاتر فجر هیچ نسبتی به این مراسم و اختتامیه نداشت.

وزیر ارشاد زود آمد و زود هم رفت

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به موقع و بدون تأخیر در مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور پیدا کرد و این امر باعث شد تا مراسم به موقع آغاز شود. بعد از گذشت بخش‌های ابتدایی مراسم و زمانی که اولین جوایز اهدا شد، محمدمهدی اسماعیلی به ایراد سخنان خود در مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره تئاتر فجر پرداخت و به اهمیت اینکه تئاتر باید در جایگاه رفیع خود بایستد اشاره کرد.

وزیر ارشاد بعد از سخنان خود تالار وحدت را ترک کرد و در ادامه مراسم و زمانی که برگزیدگان جشنواره معرفی می‌شدند و هنرمندان برگزیده جشنواره قصد ارائه نقطه نظرات خود در حضور وزیر ارشاد را داشتند، صندلی خالی وزیر ارشاد در مقابل چشمان حاضران روی صحنه خودنمایی می‌کرد.

اختتامیه ۲ ساعته حدود ۴ ساعت به طول انجامید

طبق برنامه‌ریزی انجام شده از سوی کارگردان مراسم اختتامیه قرار بود این مراسم طی حدود ۲ ساعت به طول انجامد اما میل به صحبت هنرمندانی که روی صحنه تالار وحدت حضور پیدا می‌کردند باعث شد تا مدت زمان این مراسم حدود ۴ ساعت به طول انجامد.

این در حالی است که مجری مراسم بارها از هنرمندان و برگزیدگان تقاضا می‌کرد که به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سخنرانی و طولانی شدن مراسم خودداری شود اما اکثر حاضران روی صحنه به این نکات توجهی نکردند. حتی در بخشی از مراسم یکی از برگزیدگان از گروه همسرایان نمایش خود خواست تا روی صحنه حضور پیدا کنند که اقدامی عجیب بود و حاکی از بی توجهی به شرایط برگزاری مراسم اختتامیه.

کد خبر 5426027 فریبرز دارایی

منبع: مهر

کلیدواژه: چهلمین جشنواره تئاتر فجر تئاتر ایران هنرمندان تئاتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر چهلمین جشنواره تئاتر فجر جشنواره موسیقی فجر تئاتر ایران کنسرت موسیقی چهلمین جشنواره فیلم فجر ویروس کرونا موسیقی ایرانی تالار وحدت فیلم سینمایی هنرمندان تئاتر حسین مسافر آستانه کارگردان تئاتر فیلم موقعیت مهدی چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر چهلمین جشنواره تئاتر فجر مراسم اختتامیه داستان باغ وحش وزیر ارشاد موسیقی فجر روی صحنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۲۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده‌مژدهی با کارگردانی محمد رسائلی در قالب هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه رفت.

محمد رسائلی درباره موضوع نمایش «پر» و دغدغه خود برای تولید و اجرای این اثر، گفت: این نمایشنامه با مضمون بسیار خاص و مرتبط با فرهنگ رضوی نوشته شده و رویکرد آن مرا به چالش واداشت و لذا دوست داشتم آن را تولید کنم. این نمایش زندگی یک فرد به اصطلاح چاله‌میدانی قبل انقلاب را روایت می‌کند که عاشق زنی می‌شود که کفش‌دار حرم امام رضا (ع) است و داستان جالبی برایش رقم می‌خورد.

وی اظهار امیدواری کرد داستان این اثر در اجرا نیز مخاطب را تحت تاثیر قرار داده باشد.

رسائلی با بیان اینکه تولید اثر برای جشنواره‌های موضوعی یا غیر آن به لحاظ اجرا دارای چارچوب مشخصی است، تصریح کرد: برای القای روح و جان معنوی تئاترهای با موضوع رضوی به مخاطب، نگاه ما متفاوت می‌شود زیرا تاثیر روانی که من به عنوان هنرمند در وجودم از امام رضا (ع) می‌گیرم با کارهای دیگر متفاوت است. هنرمند عرصه تئاتر باید در درجه اول ارتباط معنوی و ارادت خاصی را که خودش با امام رضا (ع) می‌گیرد به خوبی در لایه‌های مختلف اجرا برای مخاطب نیز به نمایش بگذارد تا ارتباط دوسویه بین مخاطب و تئاتر رضوی شکل بگیرد و مضمون مورد نظر به مخاطب القا شود.

کارگردان نمایش «پر» درباره حضور در جشنواره رضوی یادآور شد: این جشنواره برای من جایگاه مستحکمی دارد که به آن ارادت دارم و حالم را تا حد بسیار زیادی خوب می‌کند، لذا شرکت در آن برایم جایگاه بالایی داشت.

وی درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی و گرایش به اجرای عمومی نمایش‌ها در شهرهای خود، تاکید کرد: این اقدام گامی موثر و حرکتی قابل پذیرش است و این مهم مولفه موثری در موفقیت اهداف جشنواره برای نشر فرهنگ رضوی است.

رسائلی در پایان با بیان اینکه وجود بخش رقابتی از جهتی سبب تبادل نظر و انتقال تجربه بین گروه‌های نمایشی می‌شود، گفت: با این وجود تحقق حمایت اجراهای عمومی برای هر نمایش در شهر خود با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار بهتر است و از این منظر این اقدام پسندیده و قابل ستایشی است که از سوی دبیرخانه جشنواره مطرح شده است.

کد خبر 6095119 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک ونوجوان رضوی- همدان
  • اختتامیه ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری -بوشهر
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • اختتامیه نخستین جشنواره همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در همدان
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره قرآن و عترت دانشجویان در دانشگاه شهید باهنر کرمان
  • الهام چرخنده به تئاتر برگشت